Tihio Stage Race 100Km, 5350m θετική υψομετρική (13-15/05/2022)

Για τέταρτη χρόνια ο τριήμερος αγώνας ultra, συνολικής απόστασης 100 χιλιομέτρων.

Ο αγώνας απευθύνεται σε αθλητές που θέλουν να δοκιμάσουν τα όρια τους σε αγώνα ultra και δεν το τόλμησαν ποτέ, σε αθλητές που τρέχουν υπεραποστάσεις δαμάζοντας την κόπωση με την διαφορετική διαχείριση ενός αγώνα που φαντάζει εύκολος αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι, σε αθλητές γρήγορους, αθλητές αργούς, αθλητές που δεν φοβούνται να δοκιμάσουν τα όρια τους σε κάτι τελείως διαφορετικό απο τα συνηθισμένα.


Η εκκίνηση της 1ης μερας,  θα δοθεί στο παραθαλάσσιο χωριό Σεργούλα Δωρίδος (η μετακίνηση θα γίνει από το Τείχιο με ευθύνη της διοργάνωσης) και η διαδρομή θα κινηθεί σε όμορφο μονοπάτι με θέα την θάλασσα σχεδόν σε όλη του την διάρκεια. Μετά απο 17 χιλιόμετρα, 1000μ. θετική υψομετρική διαφορά και χρονικό όριο αποκλεισμού 4 ωρών ο τερματισμός θα είναι στο παραθαλάσσιο χωριό Μαραθιάς. Με το τέλος της ημέρας όλοι οι αθλητές θα μεταφερθούν στο χωριό Τείχιο, όπου θα παρασχεθούν από την διοργάνωση το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα. Για λόγους που σχετίζονται με την πανδημία η διοργάνωση δεν θα διαθέτει σκηνές στους αγωνιζόμενους για την διαμονή τους. Υπάρχει όμως η δυνατότητα διαμονής των αγωνιζομένων σε δικές τους σκηνές  στον χώρο εκκίνησης – τερματισμού και χρήση των αποδυτηρίων, παροχή ρεύματος, ντους και WC.

Περιγραφή διαδρομής 1ης ημέρας

ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΕΡΓΟΥΛΑΣ – ΣΕΡΓΟΥΛΑ – ΠΥΡΓΟΣ – ΜΑΡΑΘΙΑΣ

Μια εξαιρετική ορεινή διαδρομή που όμως ξεκινά και τελειώνει σε θάλασσα. Η απόσταση είναι 17χλμ. και η συνολική θετική υψομετρική 1000μ.

Ξεκινάμε από την Παραλία Σεργούλας και τρέχουμε σε άσφαλτο δίπλα στη θάλασσα σε ένα όμορφο γραφικό ψαροχώρι. Μετά από 1χλμ. (πριν το ποτάμι) στρίβουμε αριστερά (βόρεια) σε μικρό χωματόδρομο. Δίπλα μας (δεξιά) έχουμε το Σεργουλοπόταμο και αριστερά παλιές εγκαταστάσεις με νερόμυλους, υδραγωγείο κτλ. Περνάμε κάτω από την Εθνική Οδό από γαλαρία (100μ.) και συνεχίζουμε σε χωματόδρομο δίπλα σε λιοχώραφα.

Μετά το 2ο χιλιόμετρο ξεκινά το μονοπάτι που είναι ανηφορικό. Η κλίση αυξάνει συνεχώς και το τερέν γίνεται βραχώδες. Στο 4ο χλμ. φτάνουμε σε υδραύλακα και τον ακολουθούμε σχεδόν σε επίπεδο μονοπάτι. Περνάμε γέφυρα και σύντομα φτάνουμε σε πλατανόδασος με παλιές εγκαταστάσεις από νερόμυλους. Ακολουθούμε για λίγο το χωματόδρομο και φτάνουμε στο χωριό Σεργούλα στο 5,2χλμ. (υψόμετρο 460μ.). Εδώ είναι και ο 1ος Σταθμός ανεφοδιασμού.

Ανηφορίζουμε σε μονοπάτι που διακόπτεται από χωματόδρομο. Η κλίση αυξάνεται πολύ. Στο 8ο χλμ. φτάνουμε στο ψηλότερο σημείο 860μ. Αρχίζει από εδώ η κατηφόρα μέσα σε δάσος. Το 10ο χλμ. είναι πολύ έντονα κατηφορικό και χρείαζεται προσοχή. Τελικά στο 11ο χλμ. φτάνουμε στο χωριό Πύργος (υψόμετρο 480μ.) όπου και ο 2ος Σταθμός ανεφοδιασμού.

Το μονοπάτι που ακολουθούμε φεύγοντας από το χωριό (νότια) είναι πανέμορφο. Σπουδαία θέα προς τον Κορινθιακό κόλπο και ήπια κλίση που επιτρέπει τις μεγάλες ταχύτητες. Είναι χτιστό με ξερολιθιά αλλά το τελευταίο τμήμα του έχει καταστραφεί από χωματόδρομο (που φτιάχτηκε για τις ανεμογεννήτριες). Οπότε τα τελευταία 3χλμ. τρέχουμε στο χωματόδρομο που οδηγεί στο χωριό Μαραθιάς. Εκεί στην παραλία είναι και ο τερματισμός


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Tihio Race Stage 1Η εκκίνηση της 2ης ημέρας, θα δοθεί στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο στις 10.00 π.μ.. Το ανάπτυγμα του αγώνα των 50 χιλιομέτρων και 2700 θετικής υψομετρικής διαφοράς, με 3 ενδιάμεσα όρια αποκλεισμού, τον καθιστούν τον πιο απαιτητικό αγώνα του τριημέρου, λόγω των χιλιομέτρων και του υψόμετρου. Τα όμορφα μονοπάτια, η ποικιλία στο τερέν και η φιλοξενία των εθελοντών στους σταθμούς τροφοδοσίας τον κατατάσσει σε έναν από τους πιο όμορφους αγώνες στην χώρα μας.

Περιγραφή διαδρομής 2ης ημέρας

Η πλήρης περιγραφή της διαδρομής της 2ης ημέρας υπάρχει στο Marathon 51km – Wolf’s Race (κλικ στο σύνδεσμο για τις πληροφορίες).


Περιγραφή διαδρομής 3ης ημέρας

Τείχιο – Χάνι Ρέρεσης – Βαρνάκοβα – Άγιος Αρσένιος – Φιλοθέη – Τείχιο

Μια νέα διαδρομή έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες στα πλαίσια του Tihio Stage Race. Αναδεικνύει την Ιερά Μονή Παναγίας της Βαρνάκοβας όπου υπάρχει γυναικεία Μονή από το 1077 με ξεχωριστό ιστορικό ενδιαφέρον.

Η διαδρομή ξεκινάει από το Τείχιο (θεατράκι) και κατηφορίζει σε αρχικά χωμάτινο δρόμο και μετά μονοπάτι προς τον κεντρικό δρόμο (Χάνι Ρέρεσης) όπου και υπάρχει ο 1ος σταθμός υδροδοσίας. Στην συνέχεια συνεχίζουμε σε άσφαλτο για 1,5 km, όπου χρειάζεται προσοχή, και μπαίνουμε σε μονοπάτι στην αρχή κατηφορικό και μετά από 800m ανηφορικό προς την Μονή Βαρνάκοβας. Ακολουθούμε το μονοπάτι σε ένα καταπράσινο περιβάλλον και καταλήγουμε στην Μονή όπου βρίσκεται ο 2ος σταθμός ανεφοδιασμού (14 km).

Από εκεί συνεχίζουμε σε χωμάτινο δρόμο προς τον Άγιο Αρσένιο τον Βαρνακοβίτη όπου βρίσκεται σημείο ελέγχου. Έπειτα κατηφορίζουμε από χωμάτινο μονοπάτι προς το χωριό Φιλοθέη όπου στην πλατεία του χωριού είναι ο 3ος σταθμός ανεφοδιασμού ( 25km ).

Από εκεί φεύγουμε για 800m σε άσφαλτο και ανηφορίζουμε αριστερά μας σε μονοπάτι το οποίο μας οδηγεί στον κεντρικό δρόμο (θέση διασταύρωση Φασουλά) όπου υπάρχει σημείο ελέγχου. Συνεχίζουμε για 1km περίπου σε άσφαλτο όπου και στα δεξιά μας βρίσκεται είσοδος σε χωμάτινο δρόμο (οδηγούσε σε παλιό λατομείο) προς Μουντούνια. Ακολουθούμε την διαδρομή μπαίνοντας σε μονοπάτι ανηφορικό για 3km όπου και φτάνουμε στον Άγιο Παντελεήμονα και από εκεί κατηφορίζουμε για το θεατράκι στο Τείχιο όπου και τερματίζουμε. Η συνολική απόσταση είναι 34,5km.

Το βασικό πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει:

• Διατροφή (πρωινό και γεύμα μετά τον αγώνα)
• Τοπικές μετακινήσεις το τριήμερο του αγώνα
• Τεχνική ενημέρωση την παραμονή του αγώνα
• Αριθμός συμμετοχής δρομέα
• Ηλεκτρονική χρονομέτρηση με chip
• Αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού
• Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών, αναψυκτικών, gel, φρούτων, ξηρών καρπών κ.λπ.
• Ιατρικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα
• Αναμνηστικό T-shirt

DOWNLOADS: Χάρτης Gps & Έντυπα Αγώνα
Download this file (Tihio Race Stage 1 (Marathias-Sergoula).gpx)Tihio Race Stage 1
Download this file (Tihio Race Stage 2 (WOLF'S RACE 52K.gpx)Tihio Race Stage 2

ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ

Υπέροχη διαδρομή μέσα στη φύση. Μοναδικά μονοπάτια σε ένα μαγευτικό τοπίο. Δήλωσε συμμετοχή και τρέξε μαζί μας!

#TIHIORACE

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ