Η οργανωτική επιτροπή του Tihiorace ανακοινώνει ότι ο αγώνας Wolf’s Race 50km είναι ενταγμένος στο καλεντάρι της ITRA (International Trail Running Association) δίνει 2 βαθμούς ITRA (ITRA points) και 6 βαθμούς στην βαθμολογία βουνών (mountain points).

 

Wolf's Race 50k, 2850m θετική υψομετρική (19/10/2024)

Η εκκίνηση του αγώνα των 50 χιλιομέτρων δίνεται στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο στο Τείχιο.

Τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής είναι ανηφορικά και κινούνται σε μονοπάτι κορυφογραμμής (και ελάχιστο δασικό). Πάνω στην κορυφογραμμή η θέα είναι εξαιρετική. Κατηφορίζοντας για λίγο συναντάμε τον πρώτο σταθμό (Πλαλίστρα) στα 6,6χλμ. αφού έχουμε κάνει +472μ θετικής υψομετρικής (συνολικά από αρχής).

Ακολουθούμε με νότια κατεύθυνση το χωματόδρομο. Στο 10.9χλμ (όπου στάνη) θέλει προσοχή καθώς αφήνουμε το χωματόδρομο και κατηφορίσουμε σε απότομο μονοπάτι (τεχνικό) που μας κατεβάζει στο ρέμα. Διασχίζουμε το ρέμα και ανηφορίσουμε το μονοπάτι που μας οδηγεί σε παλιό (εγκαταλειμμένο χωματόδρομο) και σύντομα στο σταθμό 2 (λίγο έξω από το χωριό Παλιόμυλος). Το τμήμα αυτό ήταν και το πιο εύκολο καθώς είχε κυρίως χωματόδρομο αλλά και γενικά ήταν κατηφορικό. Φτάσαμε στα 12.1χλμ.

Από τον 2ο σταθμό συνεχίζουμε κατηφορικά σε εγκαταλειμμένο χωματόδρομο που έχει τη μορφή μονοπατιού. Φτάνουμε στο ρέμα και περνάμε απέναντι ακολουθώντας πανέμορφο μονοπάτι καλυμμένο από βλάστηση. Το μονοπάτι έχει μικρές ανηφοροκατηφόρες και διασχίζει όμορφα μικρά λιβάδια, καταπράσινα. Φτάνουμε στην είσοδο του χωριού Πύργος (χώρος αναψυχής) όπου σε πηγή υπάρχει ο 3ος σταθμός (οι χωρικοί έχουν φτιάξει υπαίθριο μουσείο παλαιών εργαλείων). Μέχρι εδώ έχουμε κάνει 17,2χλμ με συνολική υψομετρική +697μ.

Ανηφορίζουμε ανάμεσα στα παλιά σπίτια του χωριού από όμορφο μονοπάτι αλλά σχετικά τεχνικό. Φτάνουμε σε ράχη όπου για λίγο κινούμαστε σε χωματόδρομο και αρχίζουμε να κατηφορίζουμε σε μονοπάτι. Τέμνουμε κάποιες φορές το χωματόδρομο που πάει στο χωριό Σεργούλα αλλά τελικά το μονοπάτι θα μας οδηγήσει στην πλατεία του χωριού όπου και ο 4ος σταθμός. Το πρώτο μισό του τμήματος αυτού ήταν ανηφορικό ( + 389μ.) ενώ το δεύτερο μισό κατηφορικό. Τελικά μέχρι τον 4ο σταθμό έχουμε διανύσει 22,9χλμ. 1086μ. συνολικής θετικής υψομετρικής.

Εδώ είναι και το πρώτο όριο αποκλεισμού που είναι οι 4:15 ώρες!

Από εδώ αρχίζει και το πιο όμορφο τμήμα του αγώνα. Μπορεί να είναι ανηφορικό μονοπάτι αλλά είναι παρθένο χωρίς να συναντά πουθενά δρόμο. Είναι πετρόχτιστο παλιό καλντερίμι. Κοιτάζοντας κανείς πίσω του εντυπωσιάζεται από τη νήσο Τροιζόνια που κάνει τον Κορινθιακό κόλπο να μοιάζει με φιόρδ. Φτάνοντας στο παλιό οικισμό Παλιοχώρι (5ος σταθμός) έχουμε διανύσει 26,6χλμ. με 1606μ. συνολικής θετικής υψομετρικής.

Συνεχίζουμε ανηφορικά σε μονοπάτι μέσα σε όμορφο δρυοδάσος. Τραβερσάρουμε αρκετές πλαγιές και φτάνουμε σε χωματόδρομο. Στρίβουμε αριστερά και τον ακολουθούμε μέχρι την ψηλότερη κορυφή του όρους Τρίκορφα. Από εκεί η θέα είναι υπέροχη προς τα μεγάλα βουνά της Στερεάς (Γκιώνα, Βαρδούσια, Παρνασσός) αλλά και της Πελοποννήσου (Χελμός, Ζήρια, Ερύμανθος). Μέχρι τον 6ο σταθμό έχουμε κάνει 33,2χλμ. 2246μ. συνολικής θετικής υψομετρικής. Εδώ υπάρχει άλλο ένα όριο αποκλεισμού που είναι οι 7:30.

Ένα υπέροχο κατηφορικό μονοπάτι μέσα στα έλατα δίνει τη δυνατότητα για μεγάλες ταχύτητες σε όσους έχουν δυνάμεις. Μικρή ανηφόρα οδηγεί στο ξωκλήσι του Αγ. Κωνσταντίνου και συνεχίζουμε πάλι σε κατηφόρα. Φτάνουμε στο χωριό Ποτιδάνεια όπου ο 7ος σταθμός. Μέχρι εδώ 39,4χλμ. με 2281μ. συνολικής θετικής υψομετρικής.

Ανηφορίζουμε σε καλογραμμένο μονοπάτι που μας βγάζει σε τσιμεντένια δεξαμενή. Εκεί μπαίνουμε δεξιά (δυτικά) σε μονοπάτι που έχει μικρές ανηφοροκατηφόρες. Κινούμαστε μέσα σε όμορφο δρυοδάσος και μετά από 5,2χλμ. συναντάμε σταθμό ελέγχου στο 44,8χλμ με 2611μ. συνολικής θετικής υψομετρικής.

Ακολουθούμε μικρό χωματόδρομο και μετά ένας συνδυασμός από μονοπάτια και δασικούς δρόμους μας οδηγεί στο χωριό Τείχιο όπου ο 9ος σταθμός στο 49,3χλμ. Λίγο μετά το χωριό ένα ακόμα όμορφο φλατ μονοπάτι θα μας οδηγήσει στον τελικό χωματόδρομος. Ανηφορικός όμως μας οδηγεί στο «Θεατράκι» που είναι και ο τερματισμός μετά από 50 κουραστικά αλλά όμορφα χιλιόμετρα!

 Το βασικό πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει:

• Τεχνική ενημέρωση την παραμονή του αγώνα
• Αριθμός συμμετοχής δρομέα
• Ηλεκτρονική χρονομέτρηση με chip
• Αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού
• Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών, αναψυκτικών, gel, φρούτων, ξηρών καρπών κ.λπ. (5 σταθμοί)
• Ιατρικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα
• Πλήρες μενού αθλητή μετά τον τερματισμό
• Αναμνηστικό T-shirt

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η σήμανση έχει γίνει με άσπρες-κόκκινες κορδέλες έργου καθώς και κόκκινο σπρέυ.
ΣΤ.ΑΝ. = Σταθμός Ανεφοδιασμού.
Σ.ΕΛ. = Σταθμός Ελέγχου.

DOWNLOADS: Χάρτης Gps & Έντυπα Αγώνα
Download this file (WOLF-S-RACE-50K-Tihio-.gpx)ΔΙΑΔΡΟΜΗ GPS 50Km

ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ

Υπέροχη διαδρομή μέσα στη φύση. Μοναδικά μονοπάτια σε ένα μαγευτικό τοπίο. Δήλωσε συμμετοχή και τρέξε μαζί μας!

#TIHIORACE

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ