Νέα

Πρωταθλητής στο "Legendary" ο Κραγιόπουλος

Ένας νέος θεσμός μπήκε στη «ζωή» των δρομέων ορεινού τρεξίματος, το Legendary Ultra Trail, ένα πρωτάθλημα που μετά και τη διεξαγωγή του «X-Ultra 186χλμ.» που διοργάνωσε το «Tihiorace» έβγαλε νικητή!

Ο Παύλος Κραγιόπουλος αναδείχθηκε «Legendary», καθώς συγκέντρωσε την καλύτερη βαθμολογία από τους δύο μεγάλους αγώνες που προκύπτει η κατάταξη, το «Frozen Peaks» και το «X-Ultra Tihiorace». Ο έμπειρος δρομέας είχε πάρει την ένατη θέση στον «Πανόραμα 261χλμ.» που είχε πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου στο Κάτω Νευροκόπι και την πέμπτη στο «X-Ultra 186χλμ.» που ολοκληρώθηκε στις 19 Οκτωβρίου.

Στη δεύτερη θέση ήταν ο Κώστας Χατζηθωμάογλου, ο οποίος στον αγώνα του περασμένου Μαΐου είχε καταλάβει τη δέκατη θέση και στο Τείχιο τερμάτισε στην όγδοη και τρίτος ήταν ο Γιάννης Ιωάννου, που στο «Πανόραμα» ήταν 16ος και στο «X-Ultra» 9ος.

Να προσθέσουμε πως ο Παύλος Κραγιόπουλος είχε 9x2=18 βαθμούς και 5x1=5 βαθμούς και στο σύνολο 23 βαθμούς ποινής, ο Κώστας Χατζηθωμάογλου 10x2=20 βαθμούς και 8x1=8 βαθμούς και συνολικά 28 βαθμούς ποινής και ο Γιάννης Ιωάννου 16x2=32 βαθμούς και 9x1=9 συνολικά 41 βαθμούς ποινής.

Οι τρεις πρώτοι νικητές παρέλαβαν σημαντικά δώρα που τους πρόσφεραν οι δύο διοργανωτές.

Ν’ αναφέρουμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να μετάσχει ένας δρομέας στο «Legendary» είναι να τερματίσει και τους δύο αγώνες.

Σύμφωνα με το σύστημα βαθμολόγησης που υπάρχει στην προκήρυξη της διοργάνωσης, ένας δρομέας που τερματίζει σε μία θέση διπλασιάζει τους βαθμούς του από την κατάταξή του στο «Frozen Peaks» και βαθμολογείται ανάλογα με την κατάταξη που θα πάρει στο «X-Ultra Tihiorace» και αυτός που συγκεντρώνει τη μικρότερη είναι εκείνος που θα έχει καλύτερη θέση.

Πιο συγκεκριμένα παραθέτουμε τα παρακάτω παραδείγματα:

 

ΑΘΛΗΤΗΣ Α

κατάταξη στον αγώνα Πανόραμα: 15

κατάταξη στον αγώνα X-Ultra Tihio Race: 23

Βαθμοί στο Legendary Ultra Trail: 2*15 + 1*23 = 53


ΑΘΛΗΤΗΣ Β

κατάταξη στον αγώνα Πανόραμα: 2

κατάταξη στον αγώνα X-Ultra Tihio Race: 3

Βαθμοί στο Legendary Ultra Trail: 2*2 + 1*3 = 7

 

ΑΘΛΗΤΗΣ Γ

κατάταξη στον αγώνα Πανόραμα: 1

κατάταξη στον αγώνα X-Ultra Tihio Race: 3

Βαθμοί στο Legendary Ultra Trail: 2*1 + 1*3 = 5

 

ΑΘΛΗΤΗΣ Δ

κατάταξη στον αγώνα Πανόραμα: 2

κατάταξη στον αγώνα X-Ultra Tihio Race: 1

Βαθμοί στο Legendary Ultra Trail: 2*2 + 1*1 = 5

 

Για τους αθλητές Γ και Δ, οι οποίοι είναι ισόβαθμοι, προσθέτουμε τις κατατάξεις τους:

Αθλητής Γ: 1+3=4

Αθλητής Δ: 2+1=3

Νικητής αναδεικνύεται ο αθλητής Δ, ο οποίος έχει μικρότερο άθροισμα κατατάξεων στους δύο αγώνες.

 

Περισσότερες πληροφορίες (www.legendaryultratrail.com)

 Λεζάντα 1: Οι τρεις πρώτοι νικητές, από αριστερά Παύλος Κραγιόπουλος, Κώστας Χατζηθωμάογλου και Γιάννης Ιωάννου

Λεζάντα 2: Ο διοργανωτής του "Frozen Peaks" Μιχάλης Παπαδόπουλος δίνει τα δώρα στους νικητές του "Legendary"

Λεζάντα 3: Ο διοργανωτής του "X-Ultra Tihiorace" Θωμάς Ρούμπας δίνει τα δώρα στους νικητές του "Legendary"

 

 

 

Ευχαριστήριο

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Tihiorace» θέλει να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν για την επιτυχία της διοργάνωσης «X-Ultra 186χλμ.» που διεξήχθη από την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019.

Χωρίς τη δική τους συμβολή, βοήθεια, προσπάθεια δεν θα μπορούσε ο αγώνας αυτός να πραγματοποιηθεί και η τελική εξέλιξή του ήταν να μην δημιουργηθεί κανένα απρόοπτο. Γεγονός που είναι ο πιο σημαντικός κρίκος από μια αλυσίδα άλλων πραγμάτων που παίζουν ρόλο στην άρτια διεξαγωγή μιας διοργάνωσης που καλύπτει 186 χιλιόμετρα στα όμορφα βουνά, μονοπάτια και χωριά της ευρύτερης περιοχής του νομού Φωκίδας.

Πιο συγκεκριμένα για άλλη μια φορά την «καρδιά» της διοργάνωσης αποτέλεσαν οι εθελοντές που στάθηκαν από την αρχή μέχρι το τέλος κοντά στην προσπάθεια των δρομέων.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές από τα χωριά Στρώμη, Βίνιανη, Πολύδροσος, Σερνικάκι, Αγία Ευθυμία, Βουνιχώρα, Μαλανδρίνο, Βράιλα, Ποτιδάνεια, Παλαιοξάρι και Τείχιο και επίσης, τους εθελοντές από τη Σεργούλα, το Ευπάλιο και την ομάδα του Απόλλωνα Ευπαλίου, το Χρισσό, την Κίρρα και τους εθελοντές από τη Δράμα.

Τους εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη σημαντική συμβολή τους, νύχτα- ημέρα στα βουνά Βαρδούσια, Γκιώνα και Παρνασσό, καθώς και σε όλη τη διαδρομή από την εκκίνηση στο χωριό Αθανάσιος Διάκος μέχρι τον τερματισμό στο Τείχιο Δωρίδας.

Τους γιατρούς που ήταν νυχθημερόν στο ασθενοφόρο, τους ανθρώπους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, των Δήμων Δελφών και Δωρίδας.

 

                                                                                    ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

                                                                                                «TIHIORACE»

 

 

ΝΕΑ

TIHIORACE

Υπέροχη διαδρομή μέσα στη φύση. Μοναδικά μονοπάτια σε ένα μαγευτικό τοπίο. Δήλωσε συμμετοχή και τρέξε μαζί μας!

#TIHIORACE