Mountain Bike Tihiorace - Full race 42Km, 1520 θετική υψομετρική (24/10/2021)

Μετά την μεγάλη επιτυχία του TIHIO MTB RACE 2019 και την μεγάλη αποδοχή από τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας, συνεχίζουμε με το 2020 στις ήδη γνωστές διαδρομές του Tihiorace αλλά και νέα πανέμορφα μονοπάτια με την γνωστή ποιότητα των αγώνων Tihiorace. Μεγαλώνουμε την διαδρομή, ανεβαίνουμε στα 1520μ και κατεβαίνουμε μονοπάτι 5χλμ!!!

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 42km – 1,520μ θετική υψομετρική
Δυσκολία διαδρομής:
 ΜΕΤΡΙΑ σε ότι αφορά την τεχνική δυσκολία και ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ για τα ανηφορικά τμήματα της (αναφερόμενοι στον μέσο ποδηλάτη ορεινής ποδηλασίας).

Λίγα μέτρα μετά την ασφάλτινη εκκίνηση μπαίνουμε σε δασικό ανηφορικό περίπου 4km με 6% μέση κλίση. Μετά συνεχίζουμε σε στενότερο δασικό που έχει σχεδόν 1km ίσιωμα και ελαφρώς κατηφορικό τμήμα και στην συνέχεια ξεκινάμε ένα στενότερο δασικό ανηφορικό, με 10% μέση κλίση (μέχρι 15% μέγιστη), που συνεχίζετε και σε μονοπάτι συνολικά για 1,2km.

Εκεί βρισκόμαστε στα 1.100μ με θέα μέχρι την γέφυρα του Αντιρρίου. Κινούμενοι στην κορυφογραμμή, συνεχίζουμε το μονοπάτι με κατηφορική κλίση και μικρά απότομα ανηφορικά τμήματα λίγων μέτρων. Στην συνέχεια κινούμαστε σε δασικούς δρόμους με εναλλαγή κατηφορικών και ελαφρός ανηφορικών τμημάτων. Στο 12km ξεκινάει η δεύτερη ανάβαση για 7,2km μέσα σε εκπληκτικό ελατόδασος, μέχρι την κορυφή στο Τρίκορφο στα 1520μ με 6,2% μέση κλίση. Εκεί ξεκινάμε κατάβαση σε μονοπάτι, με αρκετά τεχνικά, σε 3 διαφορετικά τμήματα συνολικά 5,2km!!! Καταλήγουμε στην Ποτιδάνεια όπου μέσα από τα πλακόστρωτα και 1,5km άσφαλτο μπαίνουμε σε γρήγορο, κατηφορικό δασικό δρόμο.

Ακολουθεί η τρίτη ανάβαση 4,5km με μέση κλίση 7% που καταλήγει στο Παλαιοξάρι. Συνεχίζουμε με δασικό και μονοπάτι με εναλλαγές ανηφορικών και κατηφορικών τμημάτων μέχρι τον τερματισμό.

Γενικά χαρακτηριστικά διαδρομών: Δασικοί δρόμοι, στο μεγαλύτερο μέρος τους στενοί με πολύ καλό τερέν και μονοπάτια, ανηφορικά και κατηφορικά, με καλό τερέν, σημεία με κλειστές στροφές και τεχνικά τμήματα.

 
 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


GPX TRACK
KML - GOOGLE EARTH
OTHER FORMATS - FOR GPS (TCX)

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ BREVET KAI MTB TIHIORACE 2020

Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων
BREVET και Mountain Bike 2020 θεωρώντας ότι η ασφάλεια των συμμετεχόντων, του προσωπικού, των εθελοντών, των θεατών και της κοινότητας υποδοχής αποτελούν βασικό παράγοντα των εκδηλώσεων Tihiorace αποφάσισε να προβεί στις παρακάτω ενέργειες:
1. Η διοργάνωση θα έχει προμηθευτεί υλικά απαραίτητα για την μείωση του κινδύνου μετάδοσης του
COVID-19, σε εξοπλισμό ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες, κλπ,) σε επαρκή αριθμό για όλο το προσωπικό, που σχετίζεται με την διοργάνωση (γραμματεία κλπ).
2. Η διοργάνωση θα έχει διαθέσιμα σε εμφανή σημεία, απολυμαντικά χεριών και κλειστά δοχεία (με ποδοβαλβίδα, καπάκι και σακούλα) για ασφαλή απόρριψη υλικών υγιεινής (π.χ. μάσκες κλπ) σε χώρους, όπου συγκεντρώνεται κόσμος (πχ. χώροι προθέρμανσης, γραμματεία αγώνων, πλησίον της εκκίνησης κλπ).
3. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να συμπληρώσουν και να προσκομίσουν στην γραμματεία το έντυπο ¨Δελτίο καταγραφής αθλουμένου¨


Το έντυπο βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Α στον ακόλουθο σύνδεσμο : https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf


4. Οι αθλητές οφείλουν να κάνουν χρήση ατομικών ειδών (εξοπλισμού, μπουκαλιών νερού, παγουριών κλπ.) Συστήνεται τα ατομικά παγούρια να αναγράφουν το όνομα του κάθε αθλητή, προς αποφυγή σύγχυσης.
5. Συστήνεται στις ομάδες, που χρειάζονται υπηρεσίες διαμονής και εστίασης να επιλέγουν τους παρόχους υπηρεσιών διαμονής-διατροφής-ενοικιάσεων αυτοκινήτων, με αυστηρά κριτήρια τήρησης κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.


Ακολουθώντας τις συμβουλές του ΕΟΔΔΥ συστήνουμε τα ακόλουθα:

1. Συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα ή καθαρισμός τους με αντισηπτικό διάλυμα με βάση το οινόπνευμα.
2. Δεν επιτρέπονται οι χειραψίες ή οι εναγκαλισμοί.
3. Αποφυγή αγγίγματος του προσώπου (μύτη, στόμα, οφθαλμοί) με άπλυτα χέρια, ιδίως αν προηγουμένως υπήρξε επαφή με αντικείμενα που έχουν αγγίξει πολλά άλλα άτομα.
4. Κάλυψη της μύτης και του στόματος με χαρτομάντηλο σε περίπτωση βήχα ή φταρνίσματος και απόρριψη του άμεσα σε κάδο απορριμμάτων. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει χαρτομάντηλο, χρήση του εσωτερικού των αγκώνων.
5. Άμεσο πλύσιμο των χεριών και του προσώπου σε περίπτωση επαφής με άλλο πρόσωπο.
6. Αποφυγή συνθηκών συνωστισμού.
7. Τήρηση απόστασης 2 μέτρων από άλλα άτομα ή προστατευτική μάσκα σε κοινόχρηστους χώρους
8. Οι προσωπικές συνομιλίες ή ενημερώσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται με απόσταση 2 μέτρων.

ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ

Υπέροχη διαδρομή μέσα στη φύση. Μοναδικά μονοπάτια σε ένα μαγευτικό τοπίο. Δήλωσε συμμετοχή και τρέξε μαζί μας!

#TIHIORACE

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ