Αγώνας 20km, 900m θετική υψομετρική (03/10/2021)

Η εκκίνηση του αγώνα των 20 χιλιομέτρων δίνεται στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο στο Τείχιο. 

Τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής είναι ανηφορικά και κινούνται σε μονοπάτι κορυφογραμμής (και ελάχιστο δασικό).  Ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού που συναντάμε είναι στα 2,9χλμ «Μουντούνια» (νερό/ισοτονικό) και αφού έχουμε κάνει 302μ. θετικής υψομετρικής.

Συνεχίζουμε αρχικά ανηφορικά και σύντομα ισουψός πάνω στην κορυφογραμμή. Κατηφορίζοντας για λίγο συναντάμε τον δεύτερο σταθμό «Πλαλίστρα» ή «Στάνη» (με νερό/ισοτονικό, πατατάκια, μπανάνα κλπ.) στα 6,6χλμ. αφού έχουμε κάνει 170μ. θετικής υψομετρικής (συνολικά από αρχής +472μ.).

Εδώ χωρίζουν η μεγάλη διαδρομή με τις μικρότερες. Η διαδρομή των 20χλμ. ακολουθεί για λίγο το χωματόδρομο ανατολικά και αμέσως πέφτει στον κεντρικό χωματόδρομο ακολουθώντας την ίδια πορεία. Φτάνοντας στη τσιμεντένια δεξαμενή στρίβει απότομα δυτικά για να εισέλθει σε κατηφορικό μονοπάτι. Από εδώ και πέρα συμπίπτει με τη μεγάλη διαδρομή.

Το μονοπάτι έχει ανηφοροκατηφόρες σε ρεματιές. Κινούμαστε μέσα σε όμορφο δρυοδάσος και μετά συναντάμε τον 3ο σταθμό «Δάσος Θέρετρον», λίγο κάτω από το ξενοδοχείο «Δάσος Θέρετρον». Πάμε βόρεια (όπως μας υποδεικνύουν και οι εθελοντές του σταθμού) ακολουθώντας το χωματόδρομο προς το χωριό Παλιοξάρι. Σύντομα αφήνουμε τον κύριο δασικό δρόμο και από μονοπάτι αλλά και μικρότερους χωματόδρομους θα εισέλθουμε στο χωριό Παλιοξάρι. Μονοπάτι μας οδηγούν στην γραφική πλατεία του χωριού όπου και ο 4ος σταθμός ανεφοδιασμού.

Βγαίνοντας από το χωριό ακολουθούμε δυτικά ασφαλτόδρομο και αμέσως μετά το νεκροταφείο θα εισέλθουμε σε χωματόδρομο κατηφορικό με βόρεια κατεύθυνση. Μετά από 600 μέτρα αρχίζει το μονοπάτι που σύντομα μας βγάζει σε χωματόδρομο και τελικά στο χωριό Τείχιο (5ος σταθμός ανεφοδιασμού). Αφού διασχίσουμε το χωριό μονοπάτι μας βγάζει σε τελικό χωματόδρομο και μετά από μια ανηφόρα φτάνουμε στο χώρο τερματισμού (στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο) αφού έχουμε διανύσει συνολικά 20χλμ.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η σήμανση έχει γίνει με άσπρες-κόκκινες κορδέλες έργου καθώς και κόκκινο σπρέυ.
ΣΤ.ΑΝ.= Σταθμός Ανεφοδιασμού
Σ.ΕΛ.= Σταθμός Ελέγχου


Αναλυτικά η διαδρομή υπάρχει εδώ

Το βασικό πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει:

  • Τεχνική ενημέρωση την παραμονή του αγώνα
  • Αριθμός συμμετοχής δρομέα
  • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση με chip
  • Αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού
  • Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών, αναψυκτικών, gel, φρούτων, ξηρών καρπών κ.λπ. (5 σταθμοί)
  • Ιατρικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα
  • Πλήρες μενού αθλητή μετά τον τερματισμό

ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ

Υπέροχη διαδρομή μέσα στη φύση. Μοναδικά μονοπάτια σε ένα μαγευτικό τοπίο. Δήλωσε συμμετοχή και τρέξε μαζί μας!

#TIHIORACE

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ