Ακύρωση των 250Km & 165Km του Ultra Tihio Race 2021

Οι αγώνες Ultra Summits Tihiorace 250km & X-Ultra Tihiorace 165km είναι οι πιο δύσκολοι στο είδος τους στην Ελλάδα καθώς διέρχονται από τρία μεγάλα βουνά των δυόμησι χιλιάδων μέτρων (Γκιώνα, Βαρδούσια, Παρνασσός) όπου ο καιρός παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Πολλά από τα χιλιόμετρα που καλούνται να τρέξουν οι αθλητές είναι σε αλπικό τοπίο όπου η εύρεση της πορείας είναι πολύ δύσκολη με συνθήκες ομίχλης.

Μελετήσαμε όλα τα μοντέλα καιρού για τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων και συμφωνούν σε σημαντική επιδείνωση του καιρού από Τετάρτη βράδυ. Με δυνατούς ανέμους (πάνω από 40χλμ), ομίχλες και συνεχή βροχή (χιόνι στις κορυφές) είναι αδύνατο να διεξαχθούν οι αγώνες. Βάζοντας σε προτεραιότητα την ασφάλεια των αθλητών πήραμε την απόφαση της μη διεξαγωγής. Είναι μια απόφαση αρκετά δύσκολη για την διοργάνωση καθώς όλο το καλοκαίρι κάναμε τις ετοιμασίες και περιμέναμε με μεγάλη χαρά τους δρομείς να απολαύσουν τις υπέροχες διαδρομές των βουνών μας!

Βέβαια το Σάββατο 16/10 θα υπάρξει μια σχετική ύφεση των φαινομένων και με δεδομένο ότι ο μικρός αγώνας των 65χλμ (Δελφοί – Τείχιο) διέρχεται μόνο από το όρος Τρίκορφο 1500μ, πάρθηκε η απόφαση της διεξαγωγής του.

Λαμβάνοντας υπόψη την αναστάτωση που προκαλείται στους αθλητές των μεγάλων διαδρομών η διοργάνωση αποφάσισε τα εξής:

1. Επιστρέφονται τα χρήματα
2. Όσοι αθλητές των μεγάλων διαδρομών επιθυμούν μπορούν να τρέξουν δωρεάν τα 65χλμ

Με εκτίμηση
Η οργανωτική επιτροπή

Αρχείο Δημοσιεύσεων: 2021 Δελτίο Τύπου Ultra Tihiorace

TihioRace Care: Ένας ξεχωριστός «φορέας αγάπης»

Το TihioRace Care, είναι ένας ξεχωριστός «φορέας αγάπης» ο οποίος δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινή πορεία στην διοργάνωση TihioRace. Έχοντας ως οδηγό την αγάπη για τον αθλητισμό, τη φύση και τον πολιτισμό, το TihioRace, οργανώνει τα τελευταία χρόνια ποιοτικά αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TIHIORACE

Υπέροχη διαδρομή μέσα στη φύση. Μοναδικά μονοπάτια σε ένα μαγευτικό τοπίο. Δήλωσε συμμετοχή και τρέξε μαζί μας!

#TIHIORACE