Μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου TihioRace Ultra Edition 2020Το τριήμερο 24-27 Σεπτεμβρίου δόθηκαν οι εκκινήσεις για τους 2 ultra αγώνες της διοργάνωσης μας. To 3 UltraSummits TihioRace, αγώνας 215 χιλιομέτρων με 11.000 θετική υψομετρική και το Ultra TihioRace, αγώνας 65 χιλιομέτρων με 3.000 θετική υψομετρική.

Σε μια χρόνια δύσκολη για όλους μας λόγω του covid-19, πήραμε την απόφαση να προσπαθήσουμε και να προσφέρουμε σε όλους εσάς που αγαπάτε το ορεινό τρέξιμο και την περιπέτεια, μια άρτια διοργάνωση και ως προς τις παροχές αλλά και ως προς την ασφάλεια όλων.

Τα τερτίπια του καιρού (βλ. Ιανό) είχαν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα αρχίσει να αλλάζουν τα σχέδια μας, αναγκάζοντας τον τεχνικό διευθυντή Λουκά Πρατίλα να κόψει μια από τις κορυφές και συγκεκριμένα την κορυφή της Γκιώνας (Πυραμίδα), μιας και είχε γίνει επικίνδυνα απρόσιτη. Παρόλα αυτά την Πέμπτη 24/09 και με ιδανικές καιρικές συνθήκες, στο χωρίο Δάφνο, στάθηκαν στην γραμμή εκκίνησης 12 έμπειροι αθλητές, σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες ορεινού τρεξίματος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, το 3 UltraSummits TihioRace. Από την αρχή του αγώνα προπορευόταν ο Μωησής Φωλτόπουλος με τον Φιλάρετο Μπούκη να κρατά μια σχετικά μικρή διαφορά τον 30 λεπτών στον πρώτο σταθμό και τους Παύλο Κραγιόπουλο και Άλκη Μπο να ακολουθούν.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου όμως τα καιρικά δεδομένα άρχισαν να αλλάζουν, έτσι λίγο μετά από την εκκίνηση του Ultra TihioRace στους Δελφούς και ενώ ο μεγάλος αγώνας βρισκόταν σε εξέλιξη, ξέσπασε δυνατή καταιγίδα σε όλη την περιοχή.

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα άρχισε να πέφτει χαλάζι και κεραυνοί στα ψηλότερα σημεία, ενώ τα μικρά ρυάκια μετατράπηκαν σε χείμαρροι καθιστώντας τα απροσπέλαστα.

Η απόφαση της διοργάνωσης για ακύρωση του αγώνα ήταν μονόδρομος και χωρίς δεύτερη σκέψη. Όλοι οι αθλητές από τα 65 χιλιόμετρα συγκεντρώθηκαν στον πρώτο σταθμό Αγία Ευθυμία στο 18 χλμ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Τείχιο. Οι αθλητές των 215 χιλιομέτρων συγκεντρώθηκαν στον τελευταίο σταθμό Βραϊλα στο 178 χιλιόμετρο και επίσης μεταφέρθηκαν με ασφάλεια πίσω στο Τείχιο.

Δύο από τους αθλητές του 3 UltraSummits Tihio Race, ο Παύλος Κραγιόπουλος και ο ‘Αλκης Μπο, βρίσκονταν ήδη στα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα τους στα Τρίκορφα και έτσι συνέχισαν παρέα περνώντας χέρι χέρι την γραμμή τερματισμού μετά από 51:46 ώρες, κατακτώντας την τρίτη θέση.

Έτσι, τέσσερις δυνατοί και τολμηροί αθλητές κατάφεραν να τερματίσουν και να κερδίσουν το στοίχημα με τον εαυτό τους.

1η θέση Μωυσής Φωλτόπουλος σε 37:58
2η θέση Φιλάρετος Μπούκης σε 42:41
3η θέση Άλκης Μπο και Παύλος Κραγιόπουλος σε 51:46

Ένα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και των δύο διαδρομών και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην διοργάνωση την δύσκολη ώρα.

Με τους αθλητές του Ultra TihioRace ανανεώθηκε το ραντεβού μας για τον αγώνα μας στις 10/10 Wolf’s race 53k μεταφέροντας την συμμετοχή τους.
Όσο για τους τολμηρούς των 215 χιλιομέτρων, αφήσαν ανοιχτούς λογαριασμούς για το 2021, όπως μας εκμυστηρεύτηκαν.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές, εθελοντές και χορηγούς που στάθηκαν στο πλευρό μας, μιας και χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν δυνατό.

Συντελεστές: Λευτέρης Παρασκευάς, Ιωάννα Δρακάτου, Αλεξάνδρα Τσιατούρα, Γιάννης Αβούρης, Λουκάς Πρατίλας, Γρηγόρης Τσαλαφούτας, Γιάννης Κουτσίκος, Γιώργος Χρυσικός, Πάνος Κανατάς

Εθελοντές: Χαρά και Τάκης Χατζηιωάννου (Frozen Peaks), Θωμάς Καραϊνδρος, Χριστίνα Αδαμοπούλου, Γιάννης Αμπατζόγλου, Γεωργία Βλαχοδήμου, Γαλάτια Παξινού, Χρήστος Καραϊνδρος, Θοδωρής Ζέρβας, Σωτήρης Πανουργιά, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ΑχαΪας.

Σταθμοί: «Μετερίζι» στον Αθ. Διάκο, «Ταβέρνα Κώτσουλας» στο Πολύδροσο, «Καταφύγιο ΔΕΦΝΕΡ» στον Παρνασσό, «Provence café» στην Αγία Ευθυμία,

Χορηγοί: ΕΨΑ, Wefit, Anavasi, Etcetera Outdoor

Αρχείο Δημοσιεύσεων: 2020 Δελτίο Τύπου Ultra Tihiorace

TihioRace Care: Ένας ξεχωριστός «φορέας αγάπης»

Το TihioRace Care, είναι ένας ξεχωριστός «φορέας αγάπης» ο οποίος δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινή πορεία στην διοργάνωση TihioRace. Έχοντας ως οδηγό την αγάπη για τον αθλητισμό, τη φύση και τον πολιτισμό, το TihioRace, οργανώνει τα τελευταία χρόνια ποιοτικά αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

TIHIORACE

Υπέροχη διαδρομή μέσα στη φύση. Μοναδικά μονοπάτια σε ένα μαγευτικό τοπίο. Δήλωσε συμμετοχή και τρέξε μαζί μας!

#TIHIORACE