Κανόνες Συμμετοχής 3 UltraSummits TihioRace 250K

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
 
ΓΕΝΙΚΑ: Στους κανονισμούς που απαριθμούνται πιο κάτω, οι λέξεις που σημειώνονται εδώ αναφέρονται σε συγκεκριμένους όρους: 1) ΑΘΛΗΤΕΣ/ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ στους αγωνιζόμενους, αυτούς δηλαδή που νόμιμα έχουν εγγραφεί και συμμετέχουν στον αγώνα 2) ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ/ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ στην Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα που είναι υπεύθυνη για την εκτέλεση των αγώνων και λαμβάνει τις αποφάσεις.

1. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να συμμετέχουν αθλητές ή αθλήτριες πρέπει να:
α. έχουν γεννηθεί πριν το 2000
β. έχουν τερματίσει δύο αγώνες βουνού άνω των 100 χιλιομέτρων κατά τα προηγούμενα τρία ημερολογιακά έτη 2017-2020 ή δύο αγώνες υπεραπόστασης ασφάλτου άνω των 130 χιλιομέτρων.
γ. να κατανοούν και να μπορούν να διαχειριστούν τις δυσκολίες ενός τέτοιου αγώνα, να κατανοούν και να μπορούν να διαχειριστούν την έκθεση στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν τη συγκεκριμένη ημέρα του αγώνα. να έχουν εμπειρία (αποδεδειγμένη) από αγώνες βουνού, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις της διοργάνωσης και των εθελοντών, ενώ θα πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και με καλή κατάσταση υγείας.

1.1 Η δήλωση συμμετοχής στους αγώνες προϋποθέτει πλήρη αποδοχή των όρων. 

2. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

2.1. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους.
2.2. Έγκυρη θεωρείται η συμμετοχή, η οποία έχει τακτοποιηθεί οικονομικά.
2.3. Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα των 250 km είναι:150 €. Στο κόστος περιλαμβάνεται διαμονή σε σκηνή στο αμφιθέατρο με παροχές, τουαλέτες και ζεστό νερό. 

2.3.1. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται:

• συμμετοχή σε όλο το αγωνιστικό τριήμερο/διήμερο, σύμφωνα με τους κανονισμούς.
• όσα γεύματα χρειαστεί καθολη την διάρκεια των αγώνων
• τροφοδοσία στους Σταθμούς Ανεφοδιασμού
• μπλουζάκι με το λογότυπο του αγώνα ή άλλη παροχή από την διοργάνωση
• αναμνηστικό μετάλλιο
• μεταφορά drop bag
• τοπικές μεταφορές (όπου χρειάζονται)
• γεύματα μετά το τέλος του αγώνα

2.3.2 Για να επικυρωθεί η συμμετοχή, πρέπει να γίνει κατάθεση του ποσού των στην Τράπεζα:
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: IBAN - GR2901715580006558140343261
ΕUROBANK: IBAN - GR1302607600000670200255029
ALPHA: IBAN - GR7301401530153002320007655
Δικαιούχος λογαριασμού: TEVACOM ANTΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Για πληρωμή με κάρτα κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.
https://tihiorace.gr/register/


2.3.3. Απαραίτητη είναι η ξεχωριστή αναγραφή του ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΥ του κάθε αθλητή που θα λάβει μέρος στο πεδίο ΣΧΟΛΙΑ στο καταθετήριο.
2.3.4. Η κατάθεση πρέπει να πραγματοποιηθεί έως την ημερομηνία λήξης των δηλώσεων συμμετοχής 05/09/2023.
2.3.5. Τυχόν έξοδα τραπέζης βαρύνουν αποκλειστικά τον καταθέτη.
2.4. Αθλητής/τρια που δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα δε δικαιούται επιστροφής χρημάτων.

3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες).

4. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΑ:

3 ultra summits  05-08/10/2023

5. ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ:

5.1. Περιγράφονται επακριβώς στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης στην κατηγορία «ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ» η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παρόντος κανονισμού.

6. ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ:

6.1. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις, επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού. Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή Αγώνα.
 
7. ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

7.1. Η σήμανση της διαδρομής είναι πυκνή και ως διακριτικά ορίζονται οι ταινίες έργου (κόκκινο και άσπρο) και οι ορειβατικές ενδείξεις -διακριτικά μπογιάς, που δείχνουν την σωστή πορεία του αθλητή.
7.2. Η σήμανση της διαδρομής που τοποθετείται από τη διοργάνωση, είναι προσωρινή, με στόχο την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα αφαιρείται. Πρόκειται κυρίως για πινακίδες χιλιομετρικών ενδείξεων ή κατευθυντήρες της διαδρομής, όπως επίσης και για αποτρεπτικές σε περίπτωση λανθασμένης διαδρομής.
7.3. Σε καίρια σημεία της διαδρομής και σε περίπτωση που τα παραπάνω υλικά μέσα κριθούν ενδεχομένως ανεπαρκή, θα υπάρχουν εθελοντές που θα καθοδηγούν τους αθλητές.

8. ΑΣΦΑΛΕΙΑ

8.1. Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και δεν ευθύνεται η διοργανώτρια αρχή σε περίπτωση τραυματισμού τους, όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση. Παρόλα αυτά θα υπάρχει Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης που θα καλύπτει τον αγώνα. Επίσης, θα υπάρχει σε ετοιμότητα και σε επιλεγμένα στρατηγικά σημεία εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα.
8.2. Οι αθλητές οφείλουν να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό, ο οποίος θα τους έχει κρίνει ικανούς να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο αγώνα και να έχουν υπογράψει την Υπεύθυνη δήλωση που θα τους δοθεί από οργανωτική επιτροπή κατά την παραλαβή του starter pack.

9. ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ: 76ωρες

9.1. Τα χρονικό όριο τερματισμού θα ανακοινωθούν από την Οργανωτική επιτροπή με δελτίο τύπου και email στους συμμετέχοντες και θα αναρτηθούν στο site της διοργάνωσης.
Τα όρια είναι κοινά για όλες τις κατηγορίες των αθλητών, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Μετά από τη συμπλήρωση του χρόνου που αναφέρεται, ο υπεύθυνος του σταθμού συνεχίζει να καταγράφει τους αθλητές αλλά ως εκπρόθεσμους, και οι αθλητές που καταφθάνουν εκεί, έχουν υποχρέωση να παραδώσουν τον αριθμό τους.

10. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ:

10.1. Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (bib) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύπτοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των Σταθμών, τιμωρείται με αποκλεισμό. Απώλεια του αριθμού τιμωρείται με αποκλεισμό.

11. ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ:

11.1. Επιτρέπεται η χρήση μπατόν πεζοπορίας. Επίσης, επιτρέπεται η κατοχή και χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS, ασυρμάτου (VHF).

12. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ:

12.1. Ο αγώνας κινείται σε ορεινό έδαφος και άρα σε ένα ευαίσθητο οικοσύστημα. Συνεπώς απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής, που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο.

13. ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:

13.1. Η διοργανώτρια αρχή αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών κατά τη διάρκεια του αγώνα.

14. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΣΑΚΙΔΙΑ (Αφορά στον αγώνα των 250χιλ)

14.1 Κάθε αθλητής/τρια, για λόγους ασφαλείας, είναι υποχρεωμένος να φέρει καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα το σακίδιό του με τα εξής υποχρεωτικά υλικά:
1. σακίδιο με δοχείο υγρών τουλάχιστον ενός λίτρου
2. αδιάβροχο μπουφάν
3. αλουμινοκουβέρτα
4. ελαστικό επίδεσμο και 2 (δυο) γάζες
5. σφυρίχτρα ανάγκης
6. δύο φακούς κεφαλής με τις εφεδρικές μπαταρίες
7. τροφή ισοδύναμη 1000 θερμίδων το ελάχιστο
8. κινητό τηλέφωνο, με φορτισμένη μπαταρία. Ο αριθμός κλήσης σας θα πρέπει να δηλωθεί κατά την εγγραφή στη διοργάνωση. Επάνω στο bib που θα χορηγηθεί στους/στις αθλήτριες θα αναγράφεται και το τηλέφωνο της διοργάνωσης.
9. Η διοργάνωση ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες μπορεί να απαιτήσει επιπλέον υποχρεωτικό εξοπλισμό, όπως γάντια, σκούφο, μακρύ τεχνικό κολάν ή αδιάβροχο παντελόνι.
Κατά την παραλαβή του φακέλου εγγραφής από την γραμματεία, η διοργάνωση θα ελέγξει τον παραπάνω απαραίτητο εξοπλισμό. Δεν θα επιδίδεται ο φάκελος εγγραφής στον/την αθλητή/τρια εάν λείπει κάποιο από τα παραπάνω υλικά.
Η διοργάνωση θα ελέγξει τον εξοπλισμό αυτό σε μη γνωστό (εκ των προτέρων) σημείο της διαδρομής. Απουσία έστω και μέρους του εξοπλισμού επιβάλει τον αποκλεισμό του αθλητή/τριας.
14.2 ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Προαιρετικά οι αθλητές μπορούν να φέρουν μαζί τους: • υλικά πρώτων βοηθειών • συσκευή GPS • πυξίδα • έντυπη περιγραφή της διαδρομής • μπατόν πεζοπορίας • σκούφο • γάντια • γυαλιά ηλίου • καπέλο • μακρύ κολάν ή αδιάβροχο παντελόνι • δεύτερο ζευγάρι κάλτσες
14.3. ΣΑΚΙΔΙΟ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ (DROP BAG) (Αφορά στον αγώνα των 250 km)

Κάθε αθλητής του αγώνα των 250km, μπορεί να παραδώσει 3 «σάκους ανεφοδιασμού» (drop bags) ένα για το Σταθμό «Μουσουνίτσα» 72km, ένα για το Σταθμό «Πολύδροσο» στο 145km και ένα για το Σταθμό «Αγ. Ευθυμία» στο 203 km.
Οι σάκοι των αθλητών στον Τερματισμό θα είναι δικής τους επιλογής (κατά προτίμηση από αδιάβροχο υλικό), ώστε να είναι ανθεκτικοί.
Επίσης, η Διοργάνωση συνιστά να μη γίνεται άσκοπη κατανάλωση υλικών μιας χρήσης. Οι σάκοι θα περιέχουν οτιδήποτε εκτιμά ο ίδιος ο αθλητής ότι θα χρειαστεί ως υποστήριξη (τροφή, ρουχισμός κλπ). Μέσα στους σάκους απαγορεύεται η τοποθέτηση οποιουδήποτε αιχμηρού αντικειμένου (μαχαίρια, πηρούνια κλπ), για να αποφευχθούν τυχόν μικροατυχήματα ή φθορές στο περιεχόμενο του σάκου ή και σε αυτό άλλων αθλητών. Η Διοργάνωση αναλαμβάνει τη μεταφορά των «σάκων ανεφοδιασμού».
Η Διοργάνωση δεν φέρει ευθύνη για τυχόν θραύση αντικειμένων ή για απώλεια αντικειμένων αξίας που περιέχουν οι σάκοι.

15. ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ:

15.1. Τα Σημεία Ελέγχου του αγώνα είναι στους σταθμούς τροφοδοσίας αλλά και σε επιλεγμένα σημεία. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος.

16. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:

16.1. Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 2 ημέρες μετά την έκδοση των επισήμων αποτελεσμάτων.

17. ΑΣΦΑΛΕΙΑ:

17.1. Η Επιτροπή αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Σε περιπτώσεις όπου το προσωπικό ασφάλειας και τα στελέχη της διοργάνωσης υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αποκλεισμό.

18. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ / ΑΝΑΒΟΛΗ:

18.1. Αν παραστεί ανάγκη (π.χ. εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή, να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, να μεταβάλλουν τα όρια αποκλεισμού ή να διακόψουν τον αγώνα σε οποιοδήποτε σημείο προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.
 
19. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

19.1. Τα επίσημα (οριστικά) αποτελέσματα του αγώνα δημοσιοποιούνται μετά τον αγώνα, αφου πρώτα γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και ο απαραίτητος έλεγχος.
19.2. Η τελική κατάταξη των αγώνων είναι η κατάταξη που παρέχεται από την διοργανωση. Σε καμία περίπτωση και για οποιονδήποτε λόγο, δεν θα δοθούν διπλά μετάλλια σε αθλητές και αθλήτριες που τερματίζουν μαζί. Μοναδικό κριτήριο κατάταξης αποτελεί η διέλευση από τη νοητή γραμμή τερματισμού.
 
20. ΠΟΙΝΕΣ:

20.1. Η μοναδική ποινή που επιβάλλεται σε όλα τα παραπτώματα & παραβιάσεις κανονισμού, είναι ο αποκλεισμός/αποβολή.
20.2. Επιβάλλεται σε:
• Μη τήρηση των κανόνων που αφορούν στον υποχρεωτικό εξοπλισμό
• Ρύπανση διαδρομής,
• Παράκαμψη της διαδρομής
• Ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό τη διοργάνωσης
• Αντίθετη με τα αθλητικά ήθη συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο την διοργάνωση και τους άλλους αθλητές

21. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ:

21.1. Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Οι διοργανωτές αποποιούνται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα, είναι αυξημένος. Όλα τα στοιχεία του αγώνα είναι δημοσιοποιημένα στο επίσημο site του αγώνα www.tihiorace.gr

22. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ:

22.1. Η Διοργάνωση και οι συνεργάτες της διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφησης και κινηματογράφησης του αγώνα από εξουσιοδοτημένες ομάδες που αναλαμβάνουν το έργο αυτό. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόματα αυτόν τον όρο, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από την όποια δημοσίευση του υλικού.
 
23. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ:

23.1. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς την υποχρέωση ατομικής ενημέρωσης κάθε αθλητή. Μόνο στο επίσημο site του αγώνα.

REGISTRATION & ENTRY FEE ALERT!

  •  #TIHIORACE ULTRA EDITION :
    Κλείσιμο εγγραφών!


    Παρακαλούμε για την καλύτερη οργάνωση των αγώνων, οι εγγεγραμμένοι αθλητές με status "PENDING" να προχωρήσουν άμεσα στην εξόφληση του Entry Fee του αγώνα τους.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ

Σε όλους τους αγώνες Tihorace θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν από τον ΕΟΔΥ και την ΓΓΑ κατά την περίοδο πραγματοποίησης των αγώνων.

ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ

Υπέροχη διαδρομή μέσα στη φύση. Μοναδικά μονοπάτια σε ένα μαγευτικό τοπίο. Δήλωσε συμμετοχή και τρέξε μαζί μας!

#TIHIORACE