Κανόνες Συμμετοχής Tihio Mountain Bike Cup

Για το 2023 διοργανώνουμε διήμερο Mountain bike με την μορφή κυπέλλου και την συμμετοχή και E-bikes mtb!!! Οποιος επιθυμεί μπορεί να αγωνιστεί είτε μεμονωμένα σε έναν αγώνα είτε στο κύπελλο που θα περιλαμβάνει 2 αγώνες (Σάββατο και Κυριακή)!

1.ΓΕΝΙΚΑ
Στους κανονισμούς που απαριθμούνται πιο κάτω, οι λέξεις που σημειώνονται εδώ αναφέρονται σε συγκεκριμένους όρους: 1) ΑΘΛΗΤΕΣ στους αγωνιζόμενους, αυτούς δηλαδή που νόμιμα έχουν εγγραφεί και συμμετέχουν στον αγώνα 2) ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, στην Οργανωτική Επιτροπή του Mountain bike Tihiorace 3) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ στην Οργανωτική Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την εκτέλεση του αγώνα και λαμβάνει τις αποφάσεις.

ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ, ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.

1.1 Η δήλωση συμμετοχής στους αγώνες προϋποθέτει πλήρη αποδοχή των όρων.

1.2 Οι αθλητές που θα αγωνιστούν θα πρέπει να κατανοούν ότι κινούνται σε ορεινό και δύσβατο έδαφος με ότι συνεπάγεται αυτό. Επίσης, είναι εκτεθειμένοι στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν τη συγκεκριμένη ημέρα του αγώνα.

2.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

2.1. Oι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους για τις διαδρομές Full race & Marathon (κατ επέκταση και για το κύπελλο) και το 13 έτος για την διαδρομή Short race, αποκλειστικά και μονο με υπεύθυνη δήλωση του γονέα και εφόσον γινει αποδεκτή από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ.

2.2. Έγκυρη θεωρείται η συμμετοχή, η οποία έχει τακτοποιηθεί οικονομικά. Η κατάθεση πρέπει να πραγματοποιηθεί έως την ημερομηνία λήξης των δηλώσεων συμμετοχής 15/09/2023.

2.3. Το κόστος συμμετοχής είναι:

 • 30€ για το αγώνα Marathon των 74χλμ
 • 15€ για τον αγώνα Short race των 16 χλμ
 • 20€ για τον αγώνα Full race των 34 χλμ
 • Κύπελλο, δηλαδή στους αγώνες Marathon + Full race το κόστος συμμετοχής είναι 45€
 • Το ίδιο κόστος συμμετοχής ισχύει και για όσους συμμετέχουν στους αγώνες με E-bike (Αγώνες 34χλμ – 74χλμ)

2.3.1. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται:
• συμμετοχή σε όλο το αγωνιστικό διήμερο, σύμφωνα με τους κανονισμούς
• φαγητό μετά τον τερματισμό
• τροφοδοσία στους Σταθμούς Ανεφοδιασμού
• αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού
• πλούσια δώρα κατόπιν κλήρωσης
• χώρος πλυσίματος ποδηλάτου
• ντουζιέρες - αποδυτήρια
• service point
• ηλεκτρονική χρονομέτρηση
• αναμνηστικά ποδηλατικά μανίκια

2.3.2 Για να επικυρωθεί η συμμετοχή, πρέπει να γίνει κατάθεση του αντίστοιχου ποσού στην Τράπεζα:

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: IBAN - GR2901715580006558140343261
ΕUROBANK: IBAN - GR1302607600000670200255029
ALPHA: IBAN - GR7301401530153002320007655
Δικαιούχος λογαριασμού: TEVACOM ANTΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Για πληρωμή με κάρτα κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.
https://tihiorace.gr/register

2.3.3 Απαραίτητη είναι η ξεχωριστή αναγραφή του ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΥ του κάθε αθλητή που θα λάβει μέρος στο πεδίο ΣΧΟΛΙΑ στο καταθετήριο.

2.3.4 Τυχόν έξοδα τραπέζης βαρύνουν αποκλειστικά τον καταθέτη.

2.4. Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά σε όλες τις διαδρομές

2.5 Αθλητής/τρια που δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα δεν δικαιούται επιστροφής χρημάτων.

2.6 Τεχνικοί κανονισμοί e-bikes:

 • επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο mountain bike e-bikes με ελάχιστη διαδρομή εμπρόσθιας ανάρτησης 100mm
 • στην δήλωση συμμετοχής πρέπει να δηλώσετε την ισχύ του κινητήρα (άσχετα με την ροπή) και το χιλιομετρικό όριο της υποβοήθησης.
 • επιτρέπεται μόνο η συμμετοχή pedelec ποδηλάτων (ηλεκτρικά υποβοηθούμενων).
 • και στις 2 διαδρομές (full race & marathon) θα υπάρξει σημείο υποστήριξης που θα μπορείτε να έχετε εφεδρική μπαταρία.
 • η επιτροπή του αγώνα διατηρεί την δυνατότητα αλλαγής της κατηγοριοποίησης του αγώνα ή και τις τεχνικές προδιαγραφές των ποδηλάτων ανάλογα τις τελικές συμμετοχές. επίσης εχει το δικαίωμα να ελέγξει τις τεχνικές προδιαγραφές.

  3.ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Η διοργάνωση του κυπέλλου προϋποθέτει την συμμετοχή στον αγώνα marathon του Σαββάτου και full race της Κυριακής. Οσοι συμμετέχουν θα βραβευτούν ανεξάρτητα σε κάθε αγώνα και συνολικά με το άθροισμα των 2 αγώνων για το κύπελλο. Στο κύπελλο θα απονεμηθούν και φανέλες νικητών (ποδηλατικά jerseys) ανα κατηγορία!

Οι κατηγορίες για τους άνδρες και τις γυναίκες στους αγώνες των 34χλμ – 74χλμ και κυπέλλου είναι οι εξής:

Για τους άντρες
Α1. 18-29 ετών
Α2. 30-39 ετών
Α3. 40-49 ετών
Α4. 50-59 ετών
Α5. 60+


Για τις γυναίκες
Γ1. 18-35 ετών
Γ2. 36+ ετών

Για τον αγώνα των 16χλμ όπως και των E-bikes ισχύουν 2 κατηγορίες: ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Οι κατηγορίες ισχύουν εφόσον συμμετέχουν κατ’ ελάχιστο 6 ποδηλάτες σε κάθε κατηγορία. Σε αντίθετη περίπτωση, όποια κατηγορία δεν έχει 6 + συμμετέχοντες κατηγοριοποιείτε με την αμέσως μικρότερη ηλικιακά.

Σε όλες τις κατηγορίες θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι τερματίσαντες. Με κύπελλα οι 3 πρώτοι και μετάλλια οι 4ος – 5ος – 6ος .

4. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023: TIHIO MARATHON 74χλμ

Κυριακή  24 Σεπτεμβρίου 2023: FULL RACE 34χλμ & SHORT RACE 16χλμ

Η εκκίνηση και τις 2 μερες θα ναι 11:00πμ. Την Κυριακή η εκκίνηση των 2 αγώνων (διαδρομών) θα δοθεί με μικρή διαφορά χρόνου.

 1. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ

5.1. ΔΙΑΔΡΟΜΗ FULL RACE 34χλμ – 1,220μ θετική υψομετρική

Δυσκολία διαδρομής: ΜΕΤΡΙΑ σε ότι αφορά την τεχνική δυσκολία και ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ για τα ανηφορικά τμήματα της (αναφερόμενοι στον μέσο ποδηλάτη ορεινής ποδηλασίας).

Λίγα μέτρα μετά την ασφάλτινη εκκίνηση μπαίνουμε σε δασικό ανηφορικό περίπου 4km με 6% μέση κλίση. Μετά συνεχίζουμε σε στενότερο δασικό που έχει σχεδόν 1km ίσιωμα και ελαφρώς κατηφορικό τμήμα και στην συνέχεια ξεκινάμε ένα στενότερο δασικό ανηφορικό, με 10% μέση κλίση (μέχρι 15% μέγιστη), που συνεχίζετε και σε μονοπάτι συνολικά για 1,2km.
Εκεί βρισκόμαστε στα 1.100μ με θέα μέχρι την γέφυρα του Αντιρρίου. Κινούμενοι στην κορυφογραμμή, συνεχίζουμε το μονοπάτι με κατηφορική κλίση και μικρά απότομα ανηφορικά τμήματα λίγων μέτρων. Στην συνέχεια κινούμαστε σε δασικούς δρόμους με εναλλαγή κατηφορικών και ελαφρός ανηφορικών τμημάτων. Στο 12km ξεκινάει η δεύτερη ανάβαση για 7,2km μέσα σε εκπληκτικό ελατόδασος, μέχρι την κορυφή στο Τρίκορφο στα 1520μ με 6,2% μέση κλίση. Εκεί ξεκινάμε κατάβαση σε μονοπάτι, με αρκετά τεχνικά, σε 3 διαφορετικά τμήματα συνολικά 5,2km!!! Καταλήγουμε στην Ποτιδάνεια όπου μέσα από τα πλακόστρωτα και 1,5km άσφαλτο μπαίνουμε σε γρήγορο, κατηφορικό δασικό δρόμο.
Ακολουθεί η τρίτη ανάβαση 4,5km με μέση κλίση 7% που καταλήγει στο Παλαιοξάρι. Συνεχίζουμε με δασικό και μονοπάτι με εναλλαγές ανηφορικών και κατηφορικών τμημάτων μέχρι τον τερματισμό.

5.2 ΔΙΑΔΡΟΜΗ SHORT RACE 16χλμ – 550μ θετική υψομετρική

Δυσκολία διαδρομής: ΜΕΤΡΙΑ σε ότι αφορά την τεχνική δυσκολία και ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ για τα ανηφορικά τμήματα της (αναφερόμενοι στον χομπίστα ποδηλάτη ορεινής ποδηλασίας).

Λίγα μέτρα μετά την ασφάλτινη εκκίνηση μπαίνουμε σε δασικό ανηφορικό περίπου 4km με 6% μέση κλίση. Μετά συνεχίζουμε σε στενότερο δασικό που έχει σχεδόν 1km ίσιωμα και ελαφρώς κατηφορικό τμήμα και στην συνέχεια ξεκινάμε ένα στενότερο δασικό ανηφορικό, με 10% μέση κλίση (μέχρι 15% μέγιστη), που συνεχίζετε και σε μονοπάτι συνολικά για 1,2km.
Εκεί βρισκόμαστε στα 1.100μ με θέα μέχρι την γέφυρα του Αντιρρίου. Κινούμενοι στην κορυφογραμμή, συνεχίζουμε το μονοπάτι με κατηφορική κλίση και μικρά απότομα ανηφορικά τμήματα λίγων μέτρων. Τα υπόλοιπα χιλιόμετρα μέχρι τον τερματισμό είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους κατηφορικά, σε στενούς ή φαρδύς δασικούς δρόμους με μικρά τεχνικά τμήματα (νεροφαγώματα, κυλιόμενες πέτρες κλπ). Στο 13χλμ εχει προστεθεί το νέο μονοπάτι όπου καταλήγει στον δασικό που οδηγεί στον τερματισμό.
Γενικά χαρακτηριστικά διαδρομών: Δασικοί δρόμοι, στο μεγαλύτερο μέρος τους στενοί με πολύ καλό τερέν και μονοπάτια, ανηφορικά και κατηφορικά, με καλό τερέν, σημεία με κλειστές στροφές και τεχνικά τμήματα.

5.1. ΔΙΑΔΡΟΜΗ MARATHON RACE 74χλμ – 2,400μ θετική υψομετρική
Δυσκολία διαδρομής: ΜΕΤΡΙΑ σε ότι αφορά την τεχνική δυσκολία και ΜΕΤΡΙΑ για τα ανηφορικά τμήματα της (αναφερόμενοι στον μέσο ποδηλάτη ορεινής ποδηλασίας).

Λίγα μέτρα μετά την ασφάλτινη εκκίνηση μπαίνουμε σε δασικό ανηφορικό περίπου 4km με 6% μέση κλίση. Μετά συνεχίζουμε σε στενότερο δασικό που έχει σχεδόν 1km ίσιωμα και ελαφρώς κατηφορικό τμήμα και στην συνέχεια ξεκινάμε ένα στενότερο δασικό ανηφορικό, με 10% μέση κλίση (μέχρι 15% μέγιστη), που συνεχίζετε και σε μονοπάτι συνολικά για 1,2km.

Εκεί βρισκόμαστε στα 1.100μ με θέα μέχρι την γέφυρα του Αντιρρίου. Κινούμενοι στην κορυφογραμμή, συνεχίζουμε το μονοπάτι με κατηφορική κλίση και μικρά απότομα ανηφορικά τμήματα λίγων μέτρων. Στην συνέχεια κινούμαστε σε δασικούς δρόμους με εναλλαγή κατηφορικών και ελαφρός ανηφορικών τμημάτων. Στο 12km ξεκινάει η δεύτερη ανάβαση για 7,2km μέσα σε εκπληκτικό ελατόδασος, μέχρι την κορυφή στο Τρίκορφο στα 1520μ με 6,2% μέση κλίση. Εκεί ξεκινάμε κατάβαση σε μονοπάτι, με αρκετά τεχνικά, σε 2 διαφορετικά τμήματα συνολικά 4km!!!

Συνεχίζουμε με δασικό χωματόδρομο μέσα στο ελατόδασος μέχρι τον ασφάλτινο δρόμο και κατευθυνόμαστε προς Στύλια και μετά το χωριό κατεβαίνουμε τον δασικό για Άβορο. Περνάμε μέσα από το χωριό και κινούμαστε προς τον ασφάλτινο δρόμο που κατεβαίνει από Περιθιώτισα. Μένουμε για 1χλμ στην άσφαλτο και μπαίνουμε στο χωματόδρομο για Παλαιοξάρι όπου ακολουθεί η τρίτη ανάβαση 4,5km με μέση κλίση 7% που καταλήγει στο χωριό. Συνεχίζουμε με δασικό και μονοπάτι με εναλλαγές ανηφορικών και κατηφορικών τμημάτων μέχρι τον τερματισμό.

 1. ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ

  6.1. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις, επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού. Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή Αγώνα.

  7. ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

  7.1. Η σηματοδότηση των διαδρομών θα είναι πυκνή και θα γίνει με ΚΟΡΔΕΛΕΣ – ΣΠΡΕΫ & ΤΑΜΠΕΛΑΚΙΑ. Θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις καθώς και πινακίδες με βέλη και θαυμαστικά όπου θα προειδοποιούν για τεχνικά σημεία ιδιαίτερης προσοχής. Μέσα στα καλντερίμια θα υπάρχει σήμανση με βιοδιασπώμενο φωσφορίζον σπρέι, το οποίο σβήνει σε λίγες ημέρες.
  7.2. Η σήμανση της διαδρομής που τοποθετείται από τη διοργάνωση, είναι προσωρινή, με στόχο την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα αφαιρείται. Πρόκειται κυρίως για πινακίδες χιλιομετρικών ενδείξεων ή κατευθυντήρες της διαδρομής, όπως επίσης και για αποτρεπτικές σε περίπτωση λανθασμένης διαδρομής.
  7.3. Σε καίρια σημεία της διαδρομής και σε περίπτωση που τα παραπάνω υλικά μέσα κριθούν ενδεχομένως ανεπαρκή, θα υπάρχουν εθελοντές που θα καθοδηγούν τους αθλητές.

  8. ΑΣΦΑΛΕΙΑ

  8.1. Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και δεν ευθύνεται η διοργανώτρια αρχή σε περίπτωση τραυματισμού τους, όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση. Παρόλα αυτά θα υπάρχει Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης που θα καλύπτει τον αγώνα. Επίσης, θα υπάρχει σε ετοιμότητα και σε επιλεγμένα στρατηγικά σημεία εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα.
  8.2. Οι αθλητές οφείλουν να έχουν εξεταστεί από ιατρό, ο οποίος θα τους έχει κρίνει ικανούς να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο αγώνα.

  9. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ

  9.1. Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (bib) στο μπροστινό μέρος του ποδηλάτου. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύπτοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των Σταθμών, τιμωρείται με αποκλεισμό. Απώλεια του αριθμού τιμωρείται με αποκλεισμό.

  10. ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ

  10.1. Επιτρέπεται η κατοχή και χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου ή ασυρμάτου (VHF).

  11. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

  11.1. Ο αγώνας κινείται σε ορεινό έδαφος και άρα σε ένα ευαίσθητο οικοσύστημα. Συνεπώς απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής, που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων.

  12. ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

  12.1. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίσουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να διευκολύνει την προσπέραση απο τον πιο γρήγορο ποδηλάτη.

  13. ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

  13.1. Η διοργανώτρια αρχή αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών κατά τη διάρκεια του αγώνα. Θα υπάρχει 1 σημείο υδροδοσίας – τροφοδοσίας για την διαδρομή των 16 km και 3 για των 42km

  14. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

  14.1. Είναι υποχρεωτική η χρήση ειδικού ποδηλατικού ΚΡΑΝΟΥΣ που να τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές. Η επιτροπή του αγώνα κρίνει απαραίτητη επίσης την χρήση ποδηλατικών γαντιών.

  15. ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

  15.1. Τα Σημεία Ελέγχου του αγώνα είναι στους σταθμούς τροφοδοσίας αλλά και σε επιλεγμένα σημεία όπου θα υπάρχει κριτής. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος.

  16. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

  16.1. Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 3 ημέρες μετά τον τερματισμό του.

  17. ΑΣΦΑΛΕΙΑ

  17.1. Η Επιτροπή αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Σε περιπτώσεις όπου το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αποκλεισμό.


  18. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ/ ΑΝΑΒΟΛΗ


  18.1. Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

  19. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  19.1. Τα επίσημα (οριστικά) αποτελέσματα του αγώνα δημοσιοποιούνται αρκετές ημέρες μετά τον αγώνα, προκειμένου να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και ο απαραίτητος έλεγχος.

  19.2 Η τελική κατάταξη των αγώνων είναι η κατάταξη που παρέχεται από την εκάστοτε εταιρεία χρονομετρήσεων και δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης. Σε καμία περίπτωση και για οποιονδήποτε λόγο, δεν θα δοθούν διπλά μετάλλια σε αθλητές και αθλήτριες που τερματίζουν μαζί. Πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο «καθαρός χρόνος» που παρέχεται από την εταιρεία χρονομετρήσεων δεν αποτελεί κριτήριο κατάταξης. Μοναδικό κριτήριο κατάταξης αποτελεί η διέλευση από τη νοητή γραμμή τερματισμού.

  20. ΠΟΙΝΕΣ

  20.1. Η μοναδική ποινή που επιβάλλεται σε όλα τα παραπτώματα & παραβιάσεις κανονισμού, είναι ο αποκλεισμός/αποβολή.

  20.2 Επιβάλλεται σε:
  • Ρύπανση διαδρομής,
  • Κοψίματα διαδρομής

  21. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

  21.1. Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Οι διοργανωτές αποποιούνται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα, είναι αυξημένος. Οι διοργανωτές αποποιούνται κάθε οικονομικής ευθύνης σε περίπτωση εξωτερικής βοήθειας σε οποιονδήποτε αθλητή.

21.2 Οι συμμετέχοντες είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων-εξοπλισμού (ποδήλατο, κράνος κλπ) κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για πιθανές φθορές του εξοπλισμού κατά την διάρκεια του αγώνα.

22. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η Διοργάνωση και οι συνεργάτες της διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφησης και κινηματογράφησης του αγώνα από εξουσιοδοτημένες ομάδες που αναλαμβάνουν το έργο αυτό. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόματα αυτόν τον όρο, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από την όποια δημοσίευση του υλικού.

23. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

23.1. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

REGISTRATION & ENTRY FEE ALERT!

 •  #TIHIORACE ULTRA EDITION :
  Κλείσιμο εγγραφών!


  Παρακαλούμε για την καλύτερη οργάνωση των αγώνων, οι εγγεγραμμένοι αθλητές με status "PENDING" να προχωρήσουν άμεσα στην εξόφληση του Entry Fee του αγώνα τους.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ

Σε όλους τους αγώνες Tihorace θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν από τον ΕΟΔΥ και την ΓΓΑ κατά την περίοδο πραγματοποίησης των αγώνων.

ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ

Υπέροχη διαδρομή μέσα στη φύση. Μοναδικά μονοπάτια σε ένα μαγευτικό τοπίο. Δήλωσε συμμετοχή και τρέξε μαζί μας!

#TIHIORACE