Tihiorace Brevet - Ποδηλατική βόλτα 207Km, 3800 θετική υψομετρική (18/09/2021)

Στο νομό της Φωκίδας με αφετηρία και τερματισμό το ομορφο χωριό του Τειχίου της ορεινής Δωρίδας θα πραγματοποιηθεί ενα ποδηλατικό Brevet 207χλμ με 3.800 υψομετρικά. Σε μια απαιτητική και ταυτόχρονα υπέροχη διαδρομή με πολλές εναλλαγές, γύρω απο την λίμνη του Μόρνου και ανάμεσα στα όμορφα αλλά και Μαρτυρικά χωριά του νομού Φωκίδας και στην καταπράσινη Γκιώνα.

Η διαδρομή ξεκινάει απο το Τείχιο Δωρίδας και ακολουθεί τον ανηφορικό δρόμο προς Παλαιοξάρι – Ποτιδάνεια και κατεβαίνει προς Περιθιώτισσα όπου και διασχίζει τον ποταμό Μόρνο. Στην συνέχεια περνάει πάνω απο το φράγμα του Μόρνου με την μαγευτική θέα και συνεχίζει τον παραλήμνιο δρόμο προς Μαλανδρίνο όπου και περνάει εξω απο το χωριό στον κεντρικό δρόμο.

 


Συνεχίζουμε προς τα δυο μαρτυρικά χωριά της Βουνιχώρας και της Αγίας Ευθυμίας, πηγαίνοντας προς Άμφισσα οπου περνάμε απο την πλατεία της και βγαίνοντας ακολουθούμε τον δρόμο προς την Βίνιανη, ¨μέσα¨ από το φαράγγι οπου είναι προέκταση της χαράδρας του Ρέκκα ενα απο τα ιστορικότερα μερη της χώρας καθως αποτελει το μνημείο αντίστασης των Ελλήνων απέναντι σε Ιταλούς και Γερμανούς. Από την Άμφισσα ξεκινάει και η μεγαλύτερη ανάβαση της διαδρομής μήκους 23χλμ (από το 85χλμ στο 108χλμ). Στην συνέχεια μεσα από τα έλατα συναντάμε την διασταύρωση για το επόμενο επίσης μαρτυρικό χωριό της Καλοσκοπής όπου η μαγεία του τοπίου θα σας συνεπάρει.Κατεβαίνοντας διασχίζουμε την Γκιώνα και το ομορφο ελατοδάσος και βρισκόμαστε εξω απο την Παύλιανη (121χλμ), περνάμε το καταφύγιο και κατηφορίζουμε προς Στρόμη (127χλμ) ενα απο τα ομορφότερα ελληνικά χωριά με πλούσια δράση τα χρόνια του πολέμου. Βγαίνοντας απ το χωριό συναντάμε έναν υπέροχο καταρράκτη! Ακούγοντας τα γάργαρα νερά του ποταμού Μόρνου κατηφορίζουμε προς την Συκέα (137χλμ), το Λευκαδίτη (145χλμ) περνάμε εξω απο το μαρτυρικο Λιδωρίκι και περνώντας απο την νεα γέφυρα ακολουθούμε τον δρόμο δίπλα στην Λίμνη του Μόρνου οπου και συναντάμε το χωριό Κάλλιο (156χλμ) για να ξανασυναντήσουμε το φράγμα (183χλμ). Το παραλίμνιο τμήμα της διαδρομής εχει συνεχόμενα ανηφορικά και κατηφορικά τμήματα. Στην συνέχεια κατηφορίζουμε διασχίζοντας εναν υπέροχο δρόμο μεσα σε πλατάνια οπου συναντάμε την διασταύρωση για χανι Ρέρεση – Ναύπακτος. Ανηφορίζουμε το τελευταίο τμήμα μέχρι να βρούμε την διασταύρωση για Τείχιο.

Θεωρούμε οτι ειναι μια εκπληκτικης ομορφιας διαδρομή η οποία ανταμοίβει τον ποδηλάτη με τις υπέροχες αλλαγές εικόνων και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον.

Η διαδρομή είναι 207χλμ με 3800 υψομετρικά, με πολλές εναλλαγές σε κλίσεις που δεν ξεπερνούν το 12%. Το υψηλότερο σημείο της διαδρομής είναι μετά την διασταύρωση της Παύλιανης και εχει υψόμετρο 1250.Θα υπάρχουν 4 κοντρόλ όπου θα προσφέρουν νερό, τροφή, ενεργειακά, ηλεκτρολύτες κλπ. Επίσης υπάρχουν πολλά σημεία στην διαδρομή (χωριά, πηγές κλπ) για ανεφοδιασμό σε νερό και τρόφιμα.

Η ώρα εκκίνησης είναι 07:00πμ – 08:00πμ. Κατά την εκκίνηση θα γίνει έλεγχος για την ορθή χρήση κράνους – ανακλαστικού γιλέκου & φώτων. Η εκκίνηση δεν θα ναι ομαδική.


Εδώ θα βρείτε τους κανονισμούς για την συμμετοχή σας στο Brevet:

http://brevets.gr/brevets/%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF.html

Ειδικός κανονισμός για το ανακλαστικό γιλέκο και τα φώτα:
http://brevets.gr/images/Reflective_vest.pdf

Αν δεν είστε εγγεγραμμένοι στο μητρώο και θέλετε να λάβετε μέρος, πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία για να αποκτήσετε Αριθμό Μητρώου κάνοντας κλικ εδώ!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΛΩΝ!


Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής στο https://tihiorace.gr/register/ είναι η Δευτέρα 13/09/2021.

Το κόστος συμμετοχής είναι 5€ και θα πρέπει να κατατεθεί πριν την λήξη των εγγραφών 13/09/2021 σε τραπεζικό λογαριασμό με αιτιολογία τον ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ BREVET & ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ συμμετέχοντα. Σε περίπτωση ομαδικής κατάθεσης να αναφέρονται όλοι οι αριθμοί μητρώου και στην συνέχεια τα επώνυμα κατά την ίδια σειρά. Οποιεσδήποτε χρεώσεις λόγω μεταφοράς από άλλη τράπεζα επιβαρύνουν αποκλειστικά τον καταθέτη, αλλιώς δεν θα είναι δυνατή η εγγραφή σας. (Δες περισσότερα εδώ: https://tihiorace.gr/register/index.php/pay.html)

Το κόστος του μεταλλίου είναι 10€ και καταβάλλετε στην γραμματεία κατά τον τερματισμό σας και τσεκάρετε στην κάρτα το αντίστοιχο πεδίο.

Για το Tihiorace Brevet - Ποδηλατική βόλτα 207Km (18/09/2021) θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί όπως ορίζονται από την Audax Randonneurs Grece.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ BREVETS ΑΠΟ 200km ΕΩΣ 1000km
(Click στον σύνδεσμο για ανάγνωση κανονισμών)

Η κάρτα σας θα βρίσκεται στην εκκίνηση.

Καλό και ασφαλές ταξίδι!
Καλή διασκέδαση!

 

Υγειονομικά πρωτόκολλα

Σε όλους τους αγώνες Tihorace 2021 θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν από τον ΕΟΔΥ και την ΓΓΑ κατά την περίοδο πραγματοποίησης των αγώνων.

ΤΕΙΧΙΟ

Ανακάλυψε τα υπέροχα μονοπάτια και τρέξε με σύμμαχο τη φύση! Γνώρισε τις διαδρομές και δήλωσε συμμετοχή.

#TIHIORACE

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ